Deutsch | English | Italiano | Svenska


Kontakt
Gerrie Ferguson
Norregård
277 57 Brösarp
Sweden
 

 
E-post: info@norregard.net
Tfn: +46 (0)417 263 90
Fax: +46 (0)417 263 91

Priser
Dubbelrum: 950,00 KR
Dubbelrum, en person: 650,00 KR

Boendet
Boendet ligger i en separat del av den ursprungliga gården och utgörs av ett dubbelrum, ett komfortabelt vardagsrum, ett nyrenoverat badrum och exklusiv tillgång till en del av den vackra trädgården. Rummen är ljusa och i vardagsrummet finns fåtöljer, böcker och allt en gäst behöver för en rogivande vistelse. Trådlöst Internet finns tillgängligt.
 

Vi besvarar gärna alla frågor om Norregård och det omgivande världsarvsområdet Österlen.

Här hittar du oss
Norregård ligger i Illstorp, 5 km från Christinehof slott, ett 1700-talsslott på det oerhört vackra Österlen i södra Sverige. Norregård omges av det mjukt böljande jordbrukslandskap och de bokskogar som gjort landskapet känt. Om du kör till Illstorp, sväng av riksväg 19 vid Eljaröd, mellan Tomelilla och Brösarp, och följ skyltarna mot Christinehofs slott. Vid Christienehofs slott, sväng vänster och följ vägen i 5 km till Illstorp. Norregård ligger på höger sida i byns norra utkant.
     Klicka här för att se detaljerade kartor: Eniro.se eller Via Michelin.
     GPS-koordinater (GWS 84): lat N 55º 44' 38.51", long E 13º 56' 32.61".

Norregård Exclusive Bed & Breakfast
Illstorp, Österlen, Skåne

För att garantera mina gäster den exklusivitet Norregård erbjuder, accepterar vi endast ett par eller en singel vid varje tillfälle. På Norregård är ni de enda gästerna.

Unika drag
Norregård, en korsvirkesgård från 1600-talet, omges av böljande kullar och är en oas av tystnad och lugn. Gården ligger i den pittoreska byn Illstorp, nära det sekelgamla Christinehofs slott.

Gården
Norregård erbjuder högkvalitativt och enskilt Bed and Breakfast-boende i en vacker Skånegård. Omgiven av en hektar skogs- och jordbrukstomt vid ån som flyter genom byn, är den idealisk för en rogivande vistelse.

Om er värdinna
Norregårds färgstarka ägare, Gerrie, föddes på Irland. Hon reste vida omkring innan hon slog sig ned i Sverige för en del år sen. De många vännerna känner henne som en varm, vänlig generös och utåtriktad person som älskar att ta emot gäster på gården. Hon spar ingen möda för att se till att gästerna trivs och hon gläds åt hur många som kommer tillbaka igen och igen.
     Gerrie bor med sina älskade katter: Stanley, som är halvt siames och halvt norsk bondkatt; Moussan, som är burmes; och Moussans ungar Spats och Squeaks. Samt hennes partner Conny, som är advokat.

Lokala aktiviteter
Norregård ligger bra till för fiske, ridning, vandring längs välmärkta leder, eller hyr cyklar. Man kan besöka vackra trädgårdar och tio minuter bort finns långa oexploaterade sandstränder. Köpenhamn och Öresundsbron ligger nära, liksom den gamla universitetsstaden Lund med sin katedral och sina restauranger, barer, affärer och tre livliga marknadstorg.

     Förstaklassrestauranger och -bistros finns i Vitemölla, Kristanstad, Kivik, Skillinge, Simrishamn, Skåne-Tranås (med sin oemotståndliga handgjorda choklad) och i Ystad, Kurt Wallanders hemstad som vi känner den från Henning Mankells deckare. Dessa platser är väl värda ett besök, även om "En smak av Österlen" bara kan upplevas på Österlen.
     Österlen är välkänt för konsthantverk, antikaffärer, antikvariat, konstgallerier - konstälskaren kan också besöka många konstnärer direkt i deras ateljéer för att se dem arbeta och kanske köpa ett verk på plats.
     Nedan finns länkar till en del av dessa platser.

Gerries rekommenderade länkar

Last lovers standing: www.lastloversstanding.com 
Ida Adler: www.idaadler.com 
Drakamöllan: www.drakamollan.com 
En smak av Österlen: www.ensmakavosterlen.se 
La Flambée: www.la-flambee.eu 
Tangoakademin: www.tangoakademin.com 
Dyveke Zadig: www.zadigart.se 
Tangoportalen: www.tangoportalen.com 
Anita Christoffersson: www.anitachristoffersson.se 
Shipley: www.shipley.se
Transvestitforeningen i DK: www.transvestit.dk
Cooking With Friends: www.cookingwithfriends.se

Links to activities and sports
www.skaneleden.org 
www.linderodsasensturism.com 
www.internat.naturvardsverket.se 


Norregård Exclusive Bed & Breakfast  |  Norregård, 277 57 Brösarp, Sweden
E-mail: info@norregard.net  |  Phone: +46 (0)417 263 90  |  Fax: +46 (0)417 263 91
Copyright 2006-2011 norregard.net.  |  Web development by Run Isle Music.